Resevillkor

Bussarna

Våra bussar på Gimo Bussresor är toppmoderna och i högsta klass. Alla bussar är försedda med alkolås och utrustade för att göra din resa så bekväm som möjligt. Vi har bland annat fällbara stolar, fotstöd, läslampa, luftintag och ett litet bord vid varje plats. Det finns även tillgång till barnstol och internet. Vid längre resor bjuder vi på busskaffe och en macka.

Bagage

Bussarna har ett begränsat bagageutrymme, och därför är det endast tillåtet att bagaget väger max 30 kg per person. Viktkravet kan dock variera beroende på resa, eftersom vissa resor inkluderar flyg behöver du ha i åtanke att flygplanet har en viss gräns på bagagevikten som du behöver anpassa dig till.

ID, pass och visum

Vid resor inom Europa är det bra att ha ett giltigt EU-kort som beställs från försäkringskassan. Se till att beställa i god tid så att du hinner få hem ditt kort inför resan. Giltigt pass eller internationellt ID-kort är obligatoriskt. Varje resenär bär själv ansvar för att passet är giltigt. För de resor som innefattar båt är det obligatoriskt med pass/internationellt ID. För utlandsresor med flyg är det obligatoriskt med pass, och om resan kräver visum talar vi om det vid din bokning.

Kvarglömda saker

Kontrollera noggrant att du fått med dig alla dina tillhörigheter innan du lämnar hotellrum, restauranger eller buss. Vi på Gimo Bussresor tar inget ansvar för kvarglömda föremål, men vi kan hjälpa dig att försöka få tillbaka dina saker. Dock förbehåller vi oss då rätten att ta ut en expeditionsavgift på 150 kr för arbete med att spåra dina borttappade saker. Behöver någonting skickas får du som kund stå för porto/frakt. Föremål som glömts kvar i bussarna sparas i en månad, därefter kasseras de.

Bokning av plats i bussen

Du kan boka din plats i bussen mot en avgift. Platserna är uppdelade i sektioner om rad 3–7, rad 8–11 samt rad 12 och uppåt. Det går ej att boka en specifik plats i bussen, men det går givetvis bra att önska plats och vi på Gimo Bussresor försöker i största mån att tillgodose dina önskemål. Väljer du att inte boka plats eller ej betalar avgiften innebär detta att du får ta den plats som finns ledig i bussen.

Funktionsnedsättning

Eventuella funktionsnedsättningar meddelas i samband med resans bokning så att vi på Gimo Bussresor kan hjälpa till att göra resan så bra som möjligt för alla. Det kan vara bra att ta med någon som kan hjälpa till under resan om behovet finns, eftersom våra reseledare och chaufförer inte kan hjälpa till med lyft och dylikt. Våra bussar är inte utrustade med lift eller liknande.

Inställda resor

Vi har som mål att genomföra alla resor som vi arrangerar. Om antalet resenärer skulle bli färre än 25 kan vi tyvärr bli tvungna att ställa in den planerade resan. Resan kan även ställas in på grund av Force Majeure eller andra oförutsedda händelser.

Personuppgifter GDPR

I och med att du bokar din resa via Gimo Bussresor godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Dessa är nödvändiga för bland annat betalning av resan. Vi kommer inte att använda dina personuppgifter för reklamutskick eller liknande, men däremot kan vi behöva lämna vidare till exempel namn och personnummer till samarbetspartners såsom flygbolag, rederier eller hotell. Du kan läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår Integritetspolicy.

Allmänna resevillkor för paketresor överenskomna mellan Researrangörsföreningen i Sverige och Konsumentverket.se