Vilka är vi?

Gimo Bussresor är ett familjeföretag med snart 60 år i branschen, och vi tillskriver vår långvarighet i branschen till vår professionalism och våra oslagbara priser.

Vi erbjuder ett brett utbud av färdiga paketresor – allt från skidresor till utlandsresor, konsertresor, skolresor, kryssningsresor, shoppingresor och företagsresor, med mera – samt även helt skräddarsydda gruppresor, perfekt anpassade efter dig och dina behov. Vi kan ombesörja allt från färdrutt till biljettbokning, lunchstopp, övernattningsmöjligheter och övriga önskemål. Vårt motto är att utföra era önskemål till ett förmånligt pris.

Vi förfogar över en stor flotta med bussar för uthyrning till alla slags resenärer – företag, föreningar och privatpersoner – och då vi tar våra kunders säkerhet på största allvar är alla bussar givetvis utrustade med alkolås samt underhålls noggrant.

Oavsett vem du är, vart du vill åka och vilka önskemål du har så lovar vi på Gimo Bussresor att du och dina vänner kommer fram i stil och inom utlovad tid, och att ni får ut mesta möjliga av er budget.

Läs mer om oss!

Vad har skett fram till idag?

Den första augusti 1963 köpte Sten och Gunilla Eriksson det som då hette Gimo Bilstation. Vagnparken bestod vid denna tid av en Ford Transit och en Volvo Sugga.

Företaget i sig har mer än 100-åriga anor och startade med häst och vagn. Då modernare medel dök upp på marknaden bytte man upp sig till en lastbil med parksoffor på flaket. En presenning utgjorde tak och skyddade passagerarna mot väder och vind.

Sedan januari 2021 har skoltrafiken blivit en större del av vår verksamhet och vagnparken har utökats med 25 nya bussar och flertalet nya anställda har börjat hos oss, och från juli 2021 kommer vi även bedriva taxi, skoltaxi och färdtjänst.

Sedan familjen Eriksson tog över 1963 har mycket hänt. Vi har idag depåer i Gimo, Öregrund, Östhammar, Österbybruk, Alunda och Knutby. Idag är vår vagnpark bekväm och toppmodern, och vi erbjuder även tillgång till internet. Under åren har vi också skaffat oss flertalet pålitliga samarbetspartners, och vi erbjuder sedan en längre tid utlandsresor.

Läs mer om oss!